Acasă în Alexandra Camp!

Este ora 7:30, ce mai așteptați! Repede, la încălzire!

            Știu, începutul acesta nu a fost foarte sugestiv, dar aceste cuvinte au dat startul unei tabere de neuitat.  Alexandra Camp, situată în regiune Kavala, Grecia, ne-a primit cu brațele deschise, pe mine și pe membrii Clubului de dans sportiv Potaissa. După un drum lung și multe emoții am ajuns. Totul în jur strigă distracție! Marea liniștită și soarele arzător ne îndeamnă să mergem la plajă. Bineînțeles, nu ne împortivim! Râsete, jocuri și prieteni buni, ce altceva îți poți dori!?

Seara, avem prima reprezentație a clubului. Nu foarte impacientați, deoarece concursul constă într-o probă de dans, dar mult mai îngrijorați de public care ne sunt colegii de tabără veniți din Serbia, Rusia și Ungaria. Totul decurge bine, însă nu ne așteptam niciodată ca lumea să fie atât de primitoare. După numai prima seară o mulțime de noi copii ne abordează și suntem foarte fericiți să vedem că își doresc să ne revadă dansând.

Dimineața vine în fugă și exact așa ne trezim și noi, pe plajă la exerciții. Febra musculară apare cât ai zice pește, dar nu contează, priveliștea îți taie respirația. Marea și nisipul de pe plajă – nu cel din adidașii prăfuiți – anunță o zi extraordinară. După antrenamentul de dans, unde i-am uimit pe spectatori, chiar dacă antrenorii nu au fost foarte încântați fiind noi cam ieșiți din forma sportivă, am mers la plajă. Bătaia cu apă, trambulina, meresul cu banana toate aceste activități urmau să ne facă tabăra nemaipomenită.

După mult așteptaul somn de amiază, Alexandra Camp are o surpriză pentru noi: o activitate diferită în fiecare zi! Paintball, trambuline, climbing, tiroliană, mers pe sfoară și lista continua până la nesfârșit. Este tot ce ne-am putut dori vreodată! Fiecare seară adduce câte un nou concurs în care munca de echipă este foarte importantă. Se pare că ne descurcăm bine fiind în fruntea clasamentului taberei!

Cea mai așteptată seară a fost cea a concursului de talent, în care am prezentat formația de dansuri latino-americane și un dans de linie în care spectatorii au putut învăța pașiik cu ușurință. Câștigând concursul, unul dintre lideri a dorit să ne invite la unul din cursurile lui de popping dance, unde am reușit să ne perfecționăm coordonarea. Fiind în Grecia nu am putit lipsi de la cursurile de dans tradițional unde am reușit să învățăm sirtaki, dar și să aducem brașoveanca și hora românească în tabăra grecească.

Într-una din zile antrenorii ne surprind cu o excursie la Aqua Park! Ajungem, iar toboganele cu apă și alte multe atracții ne amuză și ne fac să nu ne mai dorim să venim înapoi.

Ultima zi a fost cea mai grea, luându-ne rămas bun, am realizat că am mai fi dorit să rămânem, neputând suporta despărțirea de noii noștri prieteni, pe care sperăm să îi revedem și anul viitor! Pornim, însă nu ne îndreptăm direct spre România, mai facem o mică  oprire în Salonic. După ce stabilim orele de întâlnire suntem liberi să vizităm și să mergem la cumpărături! De pe faleză ne urcăm pe un vapor restaurant, de unde poți vedea Salonicul, dar și marea străbătută de nave gigantice. Coborând, ajungem la Turnul Alb al cărui poveste m-a fascinat. Toată lumea este uimită când îl vede, dar nu toată lumea știe că a fost o închisoare. Numele de “ Turnul Alb” are o poveste aparte: se spune că un deținut a vrut să fie eliberat și, în schimbul libertății sale, a trebuit să văruiască tot turnul care are șase etaje.

Ajungem și la zona comericială care se îmbină perfect cu ruinele bizantine. Mai multă istorie am aflat de la o simplă vânzătoare la prima apariție, dar care a fost o profesoară de excepție zic eu, putând în câteva minute să ne explice și să ne facă să înțelegem trecutul Greciei.

Călătoria noastră se încheie aici, dar sperăm să revenim în Salonic, să ne reîntoarcem în Alexandra Camp, locul unde am legat prietenii noi, am avut cele mai frumoase experiențe și ne-am distrat, dar în același timp muncind. Celor care poate o să ajungeți acolo să îi salutați din partea mea pe personalul taberei care ne-au fost ca o a doua familie și sper că și voi o să vă simțiți la fel de bine ca mine!

                                                                                  Irina Mucea

Clasa a VIII-a A

Leave a Reply