Pottermore

Pottermore este pagina de internet construită sub îndrumarea scriitoarei J.K.Rowling, autoarea seriei Harry PotterAcest site poate fi utilizat de orice ”vrăjitoare” sau ”vrăjitor” care încă nu au primit scrisoarea de la Hogwarts.

Puteți să vă găsiți casa, patronusul și bagheta. Este foarte simplu! Ceremonia de sortare în case constă în câteva întrebări la care trebuie să răspunzi sincer, trebuind să alegi câte un răspuns din mai multe variante. De exemplu, trebuie să alegi dintre răsărit și apus. Pentru găsirea patronusului trebuie să alegi din două sau trei variante, apoi trebuie să răspunzi rapid la întrebări deoarece ele dispar. De exemplu, trebuie să alegi dintre lună, soare sau stele. Descoperirea baghetei este asemănătoare ceremoniei de găsire a casei: trebuie să răspunzi sincer la niște întrebări și să alegi din câteva variante un răspuns care crezi că ți se potrivește. Bagheta care poate să te aleagă este făcută din lemn diferit, are un interior diferit și poate avea mărime diferită, depinzând de persoană. De asemenea, pe site-ul Pottermore puteți afla informații despre casele din Hogwarts, caracterele cărților scrise de J.K.Rowling sau creaturile magice.  Se pot face teste (quiz-uri) despre cât de bine cunoașteți unul dintre personajele îndrăgite. Uneori, se mai găsesc și teorii ale fanilor lumii Harry Potter. Există „noutățile vrăjitorești” (news) în care sunt de obicei anunțuri sau se scrie despre filmele/piesele de teatru care trebuie să apară (mă refer la filmul „The crimes of Grindelwald” sau la piesa de teatru „Harry Potter and the cursed child”). În magazin (shop) puteți cumpăra Audio Book-urile și Ebook-urile cărților din seria Harry Potter, cartea Animale fantastice și unde le poți găsi sau Quidditch trought the ages, în diferite limbi. Câteodată se găsesc și postere cu patronusul lui Harry (un cerb), sau casele de la Hogwarts.

De exemplu, noi am aflat casele, patronusul și baghetele pe care le puteam avea, dacă eram vrăjitori:

Stela: Eu am intrat în casa Hufflepuff. Patronusul meu este un armăsar alb. Bagheta mea este făcută din lemn de merișor, interior din pană de Phoenix și 9 inci și 3/4.

Dragoș: Eu sunt în casa Gryffindor. Patronusul meu este West Highland Terrier. Bagheta mea este făcută din nuc american, interior inimă de dragon și are 11 inci și 3/4. Sperăm că articolul nostru va inspirat să vă înscrieți pe site-ul Pottermore, ca să descoperiți minunata lume magică și să deveniți niște vrăjitori iscusiți.

 

                                                            Anca Stela și Suciu Dragoș,

clasa a VI-a B

 

One Response to “Pottermore”

  1. Anca spune:

    Este o experiență care merita încercată.

Leave a Reply