O jucărie vie

Am să v-o prezint pe căţeluşa mea, Becky.Ea este de rasa bichon bolognesse.Este o rasă foarte jucăuşă, care îndeamna pe oameni la joacă, chiar şi pe cei necunoscuţi. Eu o am de când era de doar vreo două luni. Ea s-a ataşat de noi încă din primele zile. Era puţin timidă la început, dar nu i-a luat mult să se obişnuiască cu noi. Îi plac plimbăriile pe afară foarte mult. De fiecare dată când mergem undeva îşi ia lesa în gură şi plânge fiindcă vrea să vină cu noi. Este foarte inteligentă şi înţelege tot ce se întâmplă în jur. Când te joci cu ea, se preface că te muşcă, dar nu ar avea intenţia asta niciodata.Atunci când îi este frig îşi ia haina ei, pe care noi i-am cumpărat-o de la pet-shop, o aduce în gură şi ne-o arată, încercând să ne spună că vrea să o îmbrăcăm. Ne iubeşte foarte mult. La ora 8:00, fără să mai aştepte, se pune în coşuleţul ei şi se culcă. Se trezeşte odată cu noi, după care vine şi se linguşeste ca să o luam în braţe şi să o alintăm.
Această rasă câine se poate ţine chiar şi într-un apartament de bloc, deoarece nu năpârleşte deloc. Nu suportă însă frigul prea bine…
Are aproximativ 28 cm înalţime şi vreo 56 cm lungime. Coada îi este răsucită pe spate, iar urechile îi atârnă pe lângă cap. Se poate dresa foarte uşor, încă de la început. Noi am învăţat-o să meargă în baie să îşi facă treburile fără probleme. În aproximativ trei luni se poate dresa oricum. Această rasă nu trebuie tunsă deloc. Blana îi este cârlionţată. Nu trebuie să il hrăniţi regulat.Puteţi să îi lăsaţi bolul cu mâncare toată ziua, deoarece nu mănâncă foarte mult.
Eu mă bucur din tot sufletul că m-am hotărît să aleg această rasă de câine. O iubesc foarte mult. O consider sora mea mai mică şi …. o jucarie de pluş vie.

Edina Turdean
Clasa a VI-a B

6 Responses to “O jucărie vie”

 1. Daria Radutiu spune:

  Felicitari Edina!Pe mine m-ai convins sa imi cumpar in viitor un caine ca si al tau!

 2. denisa spune:

  felicitari!!

 3. Mara Avramescu spune:

  E un catelus dragut intradevar, mi-ar placea sa am si eu unul. Un articol frumos,felicitari ! 🙂

 4. Andreea Almasan spune:

  Foarte reusit articolul! Stiu si eu cat este de draguta Becky! Exact ca si o jucarie de plus! Felicitari! :*

 5. Edina spune:

  multumesk:*

 6. Andrada Ruta spune:

  se potriveste cu Zozo,catelul meu.
  ce scumpa este.

Leave a Reply