Porți verzi

Proiectul internaţional “PORŢI VERZI” este promovat de Asociația pentru Tineret din Szeged,Ungaria.La acest proiect participă şcoli din toata Europa. Proiectul are două secțiuni: Datini de Craciun și Expoziţa călătoare (pe teme ecologice).De la Şcoala Gimnaziala Teodor Muraşanu au participat elevi la ambele secțiuni. Elevii din clasa a VI-a A, coordonați de doamna prof. Camelia Vesa, au participat la secțiunea “Datini de Craciun”,  iar elevii din clasa a-VI-a B, coordonați de doamna prof.Lucica Irimia au participat la secţiunea “Expoziţia calatoare”.

Din spusele participanţilor, a fost o experienţă plăcută. Eleva Popa Ruxandra din clasa a-VI-a B a declarat:”În cadrul acestor întâlniri am învaţat lucruri noi.” Un alt elev, Farcaş Şerban a spus: “Am fost in diferite locaţii pentru a prezenta acest proiect şi am fost primiţi foarte frumos.” La secţiunea ”Expoziţia călătoare” au participat 10 elevi care au fost împărţiţi în grupe de câte doi. Fiecare grupă a trebuit sa realizeze un tablou pe coală A1.Grupele au fost formate din următorii elevi:

Tabloul nr.1: Maria Gruian şi Şerban Farcaș –  tema “Se schimbă clima!”(cls a-VI-a B)

Tabloul nr 2: Dragoş Pop şi  Andrei Suciu – tema “Viaţa sălbatica este in pericol!” (cls a-VI-a B)

Tabloul nr 3: Ivan Boşcanean şi Nemethi Rebeka – tema”Omul care trăieşte cu ajutorul pomului și al grădinii” (cls a-VI-a B)

Tabloul nr 4: Diana Ghișa și Ruxandra Popa -tema “Funcționarea ecologica și economică a unei gospodării” (cls a-VI-a B)

Tabloul nr.5: Maria Stoica și Andreea Bulgăr ”Casa ecologică” (cls. a VI-a B)

Tabloul nr 6: Alexandra Floria şi Daiana Soporan -Hădărean – tema “Casa ecologică”(cls a-VI-a A)

Elevii au prezentat tablourile în mai multe locaţii, dintre care amintim: Şcoala Gimnazială ”Mihai Vodă”, Gradiniţa cu program prelungit ”Dr.Ioan Raţiu”, Şcoala Gimnazială Băişoara, Biblioteca Municipala”Teodor Murășanu”, Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”, “Clubul copiilor Turda” și studioul OneTV Turda.

Participanții la proiect speră că prin efortul lor au reușit să sensibilizeze comunitatea din care fac parte asupra pericolului pe care îl reprezintă poluarea mediului înconjurător.

 

Dragoș Pop

Clasa a VI-a B

Leave a Reply