Portret de artist cu chitară

Ada Milea s-a născut la Târgu Mureș în 5 august 1975. A absolvit Universitatea de Artă teatrală din Târgu Mureș, secția “Actorie” în 1998, fiind mai întâi angajată a Teatrului Naţional din Tg. Mureş, apoi a devenit artist independent. A avut numeroase concerte, atât în țară cât și în străinătate: Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda. A colaborat în anul 2002 cu Cirque du Soleil (Canada) precum și cu mari regizori de teatru (Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa).

Ada Milea are și niște cântece drăguțe, amuzante și ușor de fredonat cum ar fi: “Oaia Mică”, “La circ”, “Era Vasile om frumos”, “Am o sanie în pod”.

A primit câteva premii la festivaluri de muzică folk și festivaluri internaționale de teatru. Ea a realizat coloana sonoră a unor spectacole de teatru precum “De ce fierbe copilul în mămăligă”, ”Eu când vreau să fluier, fluier”, ”Sânziana și Pepelea” și “Micul Prinț”.

Ada Milea promovează un folk original, având o imagine de puștoaică talentată  și modestă susținută de peste două decenii de carieră artistică.

Andrei Szabo

Clasa a V-a B

Leave a Reply