Praf de stele

E o noapte geroasă. Mihai a adormit privind printre gene luna, care seamănă cu o felie de pepene galben. În jur, mici sâmburi aurii strălucesc pe cerul albastru. Deodată, Mihai tresări speriat pentru că a avut un vis înfricoșător. Speriat, coboară ușor din pat cu ursulețul de pluș în brațe și merge la ușă și o deschide. Când văzu ce e afară, băiatul făcu ochii mari deoarece nu se afla pe aceeași stradă mică unde era căsuța lui, ci pe un tărâm de basm. Cerul era de un albastru cenușiu, norii erau pufoși parcă erau plini cu fulgi de nea, stelele zâmbeau, luna cu chip rotund care dormea obosită și multe altele, fiecare cu o frumusețe aparte. Păși curios pe poteca aurie, care strălucea în lumina lunii. Cum mergea vesel se opri o clipă lângă un copac și văzu o veveriță zburătoare. Veverița a coborât ușor din copac și s-a oprit în fața lui. Mihai îi oferă o ghindă și veverița a devenit prietenoasă. Cei doi se întorc pe potecă și pornesc spre un palat care se zărea în depărtare. Era un palat de turtă dulce, unde locuia regina Turtă-Dulce.

Dintr-o dată luna și stelele și-au stins strălucirea și întregul loc căzu într-un somn adânc. Mihai se sperie și începe să strige după ajutor. Veverița zbură în vârful unui pin și dă un semnal printr-un țipăt ascuțit. Peste câteva clipe, care parcă erau o veșnicie, un grup de licurici au luminat calea. Cei doi prieteni și-au continuat drumul și au ajuns la palatul  de turtă dulce. Regina Turtă-Dulce le spune cu amărăciune că au un dușman, pe regele Soare, care își dorește ca luna să nu mai strălucească, iar el să lumineze ziua, iar noaptea să se aștearnă întunericul. Auzind acestea, băiatul și-a făcut curaj, s-a urcat pe spatele veveriței și au zburat cu ajutorul unui licurici, care le-a luminat calea, până sus în cerul stins, unde domnea regele Soare. Intră în castel și sunt întâmpinați de regele Soare, care îi întreabă ce caută în împărăția lui. Mihai, plin de curaj îi spune că vrea ca stelele și luna să strălucească din nou pe cer. Impresionat de curajul și vorbele băiatului, regele a spus că va reda puterea stelelor și a lunii. Mihai îi mulțumește și se întoarce pe tărâmul de jos unde totul a prins viață și toți îl așteptau nerăbdători. Regina Turtă-Dulce îi oferă băiatului un săculeț în care se află praf de stele pentru a se întoarce când își dorește el.

Mihai zâmbește fericit, dar într-o clipă s-a trezit în camera lui. Lângă el se afla un săculeț. A fost vis? A fost real?

           

Bianca-Ioana Păvăleanu

                                                                        Cls. a IV-a B

2 Responses to “Praf de stele

  1. Vio spune:

    Felicitări! Mult succes în tot ce faci!

  2. instapress.ro spune:

    Ce poveste frumoasa! Mihai a avut o calatorie magica si interesanta, a intalnit personaje minunate si a facut o fapta de curaj. A venit chiar si cu un dar special, un saculet cu praf de stele. Ce dulce si magica este aceasta noapte geroasa! 🙂

Leave a Reply