Train 

Hey_Soul_Sister Trupa “ Train” am descoperit-o  într-un mod întâmplător: mai exact acum 4 ani. Îmi amintesc faptul că eram la ziua de naştere a unui coleg. Acesta a propus să ne jucăm “scaunele muzicale”. Toată lumea a fost de acord deoarece era unul dintre jocurile noastre preferate. Melodiile care le auzeam în timpul jocului le ştiam deoarece erau recente. O piesă ciudată mi-a atras atenţia. Nu o mai auzisem până atunci. Era destul de ritmată şi avea o linie melodica jucăuşă. M-am deconectat complet de la acţiunea jocului şi m-am învărtit în jurul scaunelor atent dora la melodie. Am uitat faptul că aceasta la un moment dat se va opri şi eu va trebui să mă aşez pe un scaun. Dintr-o dată melodia  a încetat ,iar eu, trezit la realitate, am pierdut timp valoros şi nu am fost suficient de rapid pentru a ocupa un scaun. Am urât din tot sufletul meu acea melodie. În următoarea săptămână m-am “întâlnit” din nou cu acea piesă. A fost dată la postul meu favorit de radio. O ascultam plictisit şi am realizat că refrenul începea de fiecare dată cu versul :” Hey, soul sister”. Am încercat să-l memorez şi cum aveam doar 10 ani şi nu aveam cunoştiinţe foarte multe în limba engleză a fost puţin dificil să caut melodia pe Youtube. În cele din urmă am gasit-o şi am ascultat-o din nou, de data asta mai calm. În mod surprinzator a început să-mi placă.

Am aflat şi că numele trupei care o cântă e “ Train”. Am început să râd când l-am citit. Cine şi de ce şi-ar pune trupei sale  un nume aşa caraghios. Răspunsul l-am primit mai târziu, pe vremea în care căutam informaţii despre membrii trupei. O să ajungem şi acolo.

Să ne reîntoarcem la vârsta de 10 ani, atunci când am descoperit minunata trupă. Am ascultat şi alte melodii precum : “She’s on fire”, “ Drops on Jupiter”, “When I look to the sky”, “ Something more”, “ Calling all angels”, Give myself to you” ,”Cab” “Marry me” “Shake up Christmas” şi “Save me San Francisco”, dar toate mi se păreau plictisitoare, singura care îmi placea era : “ Hey soul sister”. Anii au trecut şi am uitat de trupă deoarece nu am mai ascultat de mult nicio piesă cântată de ei. La vârsta de 12 ani, m-am întâlnit din nou, întâmplător cu piesa : ”Marry me”.

M-am decis să o ascult. Acum, nu mai eram copilul jucăuş de 10 ani care se plictisea după ce asculta o strofă dintr-o melodie. Am avansat şi cu limba engleză şi am înţeles mesajul transmis de melodia :”Marry me”, care mi-a placut foarte mult. Am reascultat toate melodile care la varsta de 10 ani mă plictiseau şi am constatat că ele trebuie ascultate când eşti suficient de matur ca să le înţelegi. Şi uite aşa, treptat, “Train” a devenit trupa mea preferată. Când am conştientizat acest lucru, la vârsta de 13 ani m-am decis să caut informaţii despre istoria trupei. În primul rând, numele “Train” a fost ales după ce membrii trupei au consumat băuturi alcoolice. Aceştia, când au ieşit din bar se gândeau la un nume pentru formaţie şi chiar atunci au văzut un afiş cu o reclamă referitoare la un tren. Aceştia s-au decis să numească trupa :”Train”. Ei nu au vrut să-l modifice în timp, deoarece este o amintire comică care veşnic va rămâne nemuritoare. Acum, că aţi aflat cel mai amuzant şi esenţial lucru despre formaţie, vă voi spune informaţii despre solistul trupei :” Patrick Monahan” şi despre cum s-a format aceasta.

Patrick Monahan (n.28 în februarie 1969) este cântăreţ, compozitor şi  actor american, cunoscut ca solistul trupei “ Train”. El a colaborat cu foarte mulţi artişti şi a înregistrat un album solo :” Last of seven”. S-a nascut în Erie, Pensylvania şi este fiul lui Jack Monahan propietarul unui magazin de haine şi actor şi al Patriciei Ann. Patrick este cel mai mic din cei şase fraţi ai săi.

Monahan şi-a început cariera muzicală cântând în trupa :” Rogues Gallery” din anul 1988 până în 1990. Trupa era formată din Patrick Monahan (voce), Mark Emhoff (chitară,voce), Mike Imboden (bas, pian, voce), John McElhenny (voce, tobe) şi fratele său Matt McElhenny ( chitară, pian, voce). Ei cântau în Erie. După desfinţarea trupei, Patrick, a plecat din Erie in 1993 şi s-a mutat în California unde s-a întâlnit cu Rob Hotchkiss. În timp ce lucrau pentru SF coffeehouse circuit, cei doi bărbaţi i-au adăugat în grupul lor pe Jimmy Stafford (chitara), Charlie Colin (bass) şi pe Scott Underwood (tobe). Împreună au format formatia :”Train”. Din 1994 până în 2006 Patrick lansează patru albume de studio împreună cu trupa. În 2002 formaţia a câştigat două premii Grammy, unul dintre ele pentru cântecul :”Drops of Jupiter (Tell me)” care a fost scris de Patrick, fiind inspirat de mama sa care a murit de cancer.

Pe lângă munca sa în trupa “Train”, Patrick a cântat cu trupa :”Fuel” în 2001 cântecul ” Shimmer”. În 2005 el a fost invitat la emisiunea :”Decades Rock Live” care a fost difuzată pe canalul VH1. Acolo, Monahan a cantat melodia lui Cyndi Lauper :”Time after time”. Din 2006 până în 2009, trupa: ”Train” a făcut o pauză lungă. Patrick a realizat primul său album solo în 18 septembrie 2008 şi a luat parte la un turneu national. Prima lui melodie solo :”Her eyes” a apărut în top 10 pe tabelul de la :”Billiboard Hot AC”. A doua melodie din album a fost : ” Two ways to say goddbye”. În ” Last of seven” Patrick cântă împreună cu rockerul Brandi Charlie şi cu invitaţi speciali precum : Richie Sambora şi Granham Nash. În 2009 trupa Train s-a reîntors în studio cu albumul :”Save me, San Francisco”. Tot în acelaşi an, Patrick împreună cu câţiva colegi de trupă au obţinut roluri în serialul:”CSI : NY în episodul ”Second Chances”. Monhatan a jucat rolul unui “om al străzii” care este implicat în anchetarea unei crime. Ei au produs cântecul :”Hey soul sister” pentru noul lor album :” Calling all angels”. În ciuda succesului pe care l-au avut cu noul album, Patrick îşi găseşte timp să colaboreze şi cu alţi artişti în alte proiecte. În 4 aprilie 2010 el a cântat cu :”The Hollies” la ceremonia :”Rock and roll hall of fame”. În următorul an, el a contribuit la coverul melodiei ;”Maybe baby” care aparţine muzicianului Buddy Hooly. Patrick a cântat împreună cu Martina McBride cântecul compus  de el :”Marry me”. De asemena a cântat de mai multe ori cu :” INXS”  pe parcursul anului 2011. Prima dată la :”The tonight show with Jay Leno” şi a doua oară la un cocert care a avut loc la castelul Ste Michelle. Monhatan a apărut şi la show-ul :” The voice” unde a cântat împreună cu concurentul Vicci Martinez piesa ” Drops of Jupiter”. Patrick Monhatan a cântat imnul Statelor Unite la diferite evenimente: În 5 august 2007 la ” Pro Footbal Hall Of Fame Game” în Canton, Ohio; în 8 aprilie 2011 la un meci jucat de echipa de baseball ”San Francisco Giants”; în 26 februarie 2012 la :”2012 Daytona 500” în Florida; în 24 septembrie 2014 la :”Oracle Arena” ; în 14 septembrie 2014 la : ”Levi’s Stadium” în Santa Clara, California; în 18 ianuarie 2015 la ”Gillette Stadium” în Foxborough, Massachusetts pentru AFC Campionship Game între Indianapolis Colts şi New England Patriots; în 12 iunie 2016 la :”SAP Center” în San Jose, California. În prezent, am 14 ani şi sunt un mare fan al acestei trupe. Acum nu regret faptul că am pierdut la 10 ani jocul ”Scaunele musicale”, deoarece datorită lui am descoperit această formaţie, care pentru mine va rămâne nemuritoare indiferent dacă la un moment dat se va destrăma (sper să nu se întâmple asta).

Șerban Farcaș

VIII B

 

Leave a Reply