O tabără… neașteptată
Trenul pornește… Râsete, povești despre aventurile petrecute în timpul școlii, toate aceste lucruri se întâmplă în drum spre tabăra Muncelul spre care Anduța și cu mine ne îndreptăm pline de emoție… Dar, mai întâi, să vă spun cum a început totul…
Nu cu mult timp înainte de terminarea școlii, domnul profesor de română ne-a anunțat că Revista B-612 a câștigat un concurs național și că suntem invitați într-o tabără de jurnalism tocmai în comuna Muncelul din județul Iași. Am fost foarte entuziasmate, dar și foarte grăbite să ne pregătim bagajele, deoarece trenul care ne ducea spre tăbără pleca peste doar o zi! Așa că, iată-ne în gara din Cluj, așteptând să avem parte de experiențe noi și să cunoaștem oameni din diferite zone ale țării. Compartimentul este plin ochi de bagaje, ceea ce se pare că nu deranjează pe nimeni deoarece suntem foarte atenți la jocurile de grup, la glumele seci și lungi pe care profesorul supraveghetor ni le spune. Nimeni nu închide un ochi deși drumul durează șase ore ci, dimpotrivă, suntem mai energici cu cât ne apropiem de destinație.
Și iată că am ajuns în Tabăra Muncelul, un loc parcă desprins din povești! Locația se află în mijlocul pădurii, dar îți transmite parcă de un sentiment al libertății. Suntem repartizați în camere și apoi se convocă o ședință a taberei. Acolo, aflăm activitățile care vor urma să se desfășoare și, de asemenea, când va fi următoare ședință referitoare la crearea unei reviste a taberei. După acestea, fiind frânți de oboseală, ne îndreptăm spre camere. Bineînțeles că nu putem să dormim, așa că ne adunăm într-o cameră și începem să ne jucăm. Dimineața mergem cu toții la masă unde, apropo, orice fel de mâncare conține mărar, ceea ce e foarte neplăcut pentru noi. Apoi mergem la ședința de tabără. Doamna profesoară ce coordonează tabăra ne informează cu privire la scrierea articolelor. Acestea trebuie să fie în legătură cu jurnalismul sau cu privire le excursiile din tabără care vor avea loc la Cetatea Neamțului și la Iași.
Timpul trece repede și prieteniile încep să devină din ce în ce mai strânse. Prima excursie e pe cale să înceapă. Ne urcăm în autocar și pornim. Peisaje de nedescris ne însoțesc pe tot parcursul drumului până ajungem la destinația finală: Cetatea Neamțului. Suntem întâmpinați de ghid. Acesta este răbdător și ne ascultă fiecare întrebare, ajutându-ne să scriem articole de excepție despre excursia noastră. Facem apoi o scurtă vizită mănăstirilor din apropiere unde suntem uimiți de miracolele ce s-au întâmplat acolo, dar și de vechimea unor izvoare istorice. Ajungând înapoi în tabără, ne punem pe lucru și stăm până noaptea târziu să scriem și să edităm articolele.
A doua zi, doamna profesoară ne propune o vizită la Iași. Suntem bucuroși să mergem și să vedem obiectivele turistice din Iași, dar și să cumpărăm suveniruri pentru cei de acasă. Seara ne adunăm în jurului focului de tabără și cântăm, povestim, ne spunem impresiile despre tabără și ne luăm rămas bun de la noii noștri prieteni cu care sperăm să ținem legătura. Dimineața ne îmbarcăm din nou în tren… O călătorie lungă ne așteaptă până acasă unde suntem nerăbdători să începem vacanța de vară cu o sumedenie de noi prieteni, amintiri și experiențe pe care nu le vom uita niciodată.
Sper ca și anul acesta să realizăm o revistă bună, deoarece îmi doresc să merg din nou în tabăra Muncelu și să îmi revăd prietenii de anul trecut!
Irina Mucea
Clasa a VII-a A