Frida Khalo s-a născut in 6 iulie 1907, în casa părinților săi, cunoscută drept Casa Azul, în Coyoacan, Mexic. Când avea șase ani. s-a îmbolnăvit de  poliomielită, piciorul său drept devenind mai subțire decât cel stâng. Ca să-și ascundă defectul, mai târziu, purta rochii lungi, viu colorate.  În 17 septembrie 1925 a avut un accident foarte grav când era într-un autobuz care s-a ciocnit cu un troleibuz. A avut foarte multe fracturi la  coloana vertebrală, claviculă, coaste și o fractură de bazin, câteva fracturi ale piciorului și umărul dislocat. Frida a suferit 35 de operaţii, majoritatea de bazin și spate. Ea a decis să nu mai continue cariera pe care o începuse în domeniul medical, ci să se dedice picturii.

Începuse să picteze încă de când fusese paralizată. Mama sa i-a adus o trusă de pictat, iar tatăl ei i-a adus culori.  Frida a realizat cel puțin 140 de picturi. Dintre ele, 55 sunt autoportrete foarte realiste.

Frida Kahlo a murit în 13 iulie 1954, la o săptămână după ce împlinise 47 de ani. Cu câteva zile înainte să se stingă din viață, notase în jurnal: „Sper ca plecarea să fie veselă, și să nu mă întorc niciodată. Frida”.

Teodora Daria Căbulea

Clasa a V-a B

Leave a Reply