Garfield

Poate v-ați întrebat vreodată cine este acest personaj amuzant și uimitor pe nume Garfield, cel care a reușit să aducă bucurie în sufletele copiilor și să  pună zâmbete pe fețele lor. În primul rând trebuie să știți că “Garfield” este o bandă desenată creată de Jim Davis. Benzile desenate cu Garfield au avut atât de mult succes, încât s-au făcut și un desen animat și două filme despre viața de zi cu zi a acestei pisici. Primul film a fost lansat pe 11 iunie 2004 și, chiar dacă unii critici au avut o părere negativă despre primul film, acesta a fost un mare succes și a încasat aproximativ 200 de milioane de dolari, bugetul necesar realizării filmului a fiind 50 de milioane de dolari.

Garfield este un motan roșcat și grăsun născut în 19 iunie 1978, într-o bucătărie a unui restaurant. El iubește un lucru mai mult decât propria sa viață. Acest lucru este mâncarea, în special lasagna. Nu este surprinzător faptul că este gras deoarece poate mânca aproape orice aliment cu o poftă imensă. Spun faptul că mănâncă aproape orice deoarece, din păcate, motanul nu suportă legumele și nu le-ar mânca nici în cele mai grave situații. De asemenea urăște din toată inima lui mișcarea fizică și zilele de luni, deoarece crede că îi aduc ghinion. Garfield nu este o pisică fără casă, deoarece are o familie iubitoare: stăpânul său, Jon Arbuckle, care îl iubește nespus pe motan, deși acesta reușește câteodată să îl enerveze la culme, și câinele Odie. Pentru a-l face pe Garfield să slăbească, Jon a încercat o mulțime de diete stricte care ar fi trebuit să ajute motanul cel gras să scape de câteva kilograme, dar niciuna dintre aceste diete nu au avut efect deoarece, din păcate, motanul nu are multă voință și a găsit mereu o cale ca să facă rost de o felie de lasagna delicioasă, proaspăt scoasă din cuptor. Stăpânul a încercat de multe ori să le dreseze pe animale, dar nici acest lucru nu i-a reușit vreodată, așa că Jon a început să viseze că va apărea în viața lui o fată drăguță, care îl va face să uite de toate necazurile sale. Această fată este chiar veterinarul lui Garfield, Dr. Liz, care îl place pe John, iar John o place pe ea, dar, din păcate, Garfield nu este deloc încântat de relația lor. Câinele Odie este un cățeluș prostuț, dar are și calitățile lui când vine vorba de lins sau de mirosit un anumit lucru. Pentru a fi lăsat în pace, motanul îi oferă de multe ori lui Odie să se joace jocuri precum să facă pe mortul sau să fugă după un avion. Chiar dacă Garfield îl tachinează de multe ori pe Odie, acesta tot ține la el nespus de mult. În privința personalității lui, putem să deduce multe trăsături bune, dar și defecte din comportamentul și faptele sale. Garfield poate să fie foarte amuzant, dar câteodată își rănește stăpânul prin glumele sale răutăcioase. Motanul este destul de direct și poate să fie extrem de cicălitor, mai ales când vine vorba de a fi hrănit. De asemenea, Garfield poate fi extrem de manipulator când dorește un anumit lucru. De exemplu, dacă motanul vrea să comande mâncare de la cel mai scump restaurant din oraș, el va găsi o cale pentru a-l convinge pe stăpânul său ca să obțină ce își dorește. Garfield poate fi considerat și un gentleman, deoarece are o iubită pe nume Arlene, o pisică roz cu coadă lungă. Chiar dacă are niște defecte, Garfield merită iubire, ca orice alt motănaș.

În concluzie, Garfield este un personaj iubit de foarte mulți copii deoarece, chiar dacă  poate fi răutăcios, este și foarte amuzant și poate să-l facă pe cititorul benzilor desenate să râdă în hohote.

Alexandra Boșcănean

Clasa a VII-a A

One Response to “Garfield”

  1. Garfield este un personaj indragit de multi dintre noi si chiar adorat de copii prin simplitate si umorul sau. Desi este un motan lenes si pofticios, nu putem sa nu il iubim pentru personalitatea sa amuzanta si pentru aventurile in care ne baga mereu. Bineinteles ca si noi, la fel ca si stapanul sau Jon, am incercat sa il facem pe Garfield sa slabeasca si am esuat in fata poftelor lui nestavilit, dar acest lucru nu ne-a facut decat sa il iubim si mai mult. Ne bucuram ca am avut ocazia sa il cunoastem si sa ne amuzam cu el si speram ca aventurile lui vor continua sa ne aduca zambete si bucurie in suflet. Multumim lui Jim Davis pentru crearea acestei persoane minunate si speram sa mai avem parte de multe povesti cu Garfield in viitor.

Leave a Reply