Minunata inocenţă VI

         În data de 25 martie elevii claselor a V-a de la şcolile „Andrei Şaguna”,” Ioan Opriş”, „Horea , Cloşca şi Crişan” şi cei ai Şcolii „Teodor Murăşanu” au participat la concursul de recitare ,,Minunata inocenţă”, ediţia a VI-a. Concursul este organizat în fiecare an, în parteneriat, de şcoala gazdă, „Teodor Murăşanu”, şi de Biblioteca Municipală Turda. Elevii participanţi au pregătit câte două poezii, alese pentru a impresiona un juriu foarte  exigent, care a notat atât prezenţa scenică, dicţia cât şi interpretarea personalizată a concurenţilor. Copiii au recitat poezii de George Topîrceanu, George Coşbuc , Mihai Eminescu dar şi poezie contemporană. La început, fiecare concurent a tras un bilet cu ordinea intrării  în concurs. Chiar dacă unii dintre ei au avut emoţii, nu s-au dat bătuţi şi au încântat juriul şi spectatorii cu poezii care mai de care mai frumoase şi bine recitate. Dacă unii concurenţi    nu-şi puteau aminti poeziile din pricina emoţiilor, le-a  fost oferită o a doua şansă de a-şi recita poezia, fără a li se scădea  din punctaj. La sfârşitul  concursului, s-a dovedit că  juriul a fost impresionat de poeziile mai amuzante şi de interpretarea deosebită, câştigătoare fiind  eleva Daria Răduţiu de la Şcoala „Teodor Murăşanu” , care a recitat poeziile ,, În Ţara lui Mură-n Gură”  şi ,,Un gândac în poezie”.  Locul doi a fost ocupat de elevul Mihai Degeratu, de la aceeaşi şcoală, care a recitat două poezii despre Haplea, un personaj amuzant interpretat cu mult haz de către recitator. Pe locul al-III-lea a fost elevul,  Casian Lopatnic de la Şcoala „Horea, Cloşca şi Crişan”.  Fiecare concurent a fost răsplătit cu câte o diplomă şi o carte şi dulciuri. Atât elevii  participanţi cât şi spectatorii au fost încântaţi de concurs.

 Mini- interviu cu Daria Răduţiu, câştigătoarea concursului

 Reporter:  Cât de mult te-ai pregătit pentru concurs?

Daria: Ei bine, am repetat poeziile în orele de limba română  şi înainte de concurs  pentru a mă asigura că  nu mă voi bloca din cauza emoţiilor.

Reporter:  Crezi că ai fost notată corect?

Daria: Nu ştiu, presupun că da, altfel nu aş mai fi fost pe primul loc.

Reporter: În afara poeziei tale, care poezie ţi-a plăcut mai mult?

Daria: Mi-au plăcut poeziile colegilor  şi una dintre  poeziile recitate de concurentul de pe locul al III-lea, Fabula cu maimuţa.

Reporter: Te gândeşti să ai o carieră în actorie?

Daria: Nu ştiu , probabil , nu m-am gândit încă, dar este posibil să-mi placă.

Reporter: Ce crezi că ai câştigat odată cu participarea la acest concurs?

Daria: În primul rând experienţă , iar în al doilea rând cred că m-am ales cu o notă bună la limba română şi cu o carte deosebită.

 premiul I

materiale realizate de Andreea Almăşan

clasa a V-a B

Leave a Reply