Lacul Lebedelor

Spectacolul de balet intitulat “Lacul lebedelor” s-a desfăşurat la Casa de cultură a studenţilor din Cluj –Napoca, pe data de 22.10.2012.  La intararea în Casa de cultură era multă lume care aştepta cu nerăbdare începerea spectacolului. Spre uimirea noastră, erau foarte mulţi copii, în special fete, care aşteptau spectacolul oferit de iscusiţii balerini care făceau parte din  “Stars Kiev”, din Ucraina. Înainte de începerea spectacolului, copiii aplaudau în speranţa că va începe mai repede.  Cortina se ridică, iar publicul este în extaz. Balerinele în rochii verzi, făcute cu multă măiestrie, au început să danseze. ”Prinţul” era îmbrăcat într-un costum de un alb imaculat, ceea ce îl făcea să strălucească în lumina reflectoarelor. Mişcările graţioase au fascinat publicul  încă din primul act. Lebăda albă a impresionat  peste măsură privitorii cu mişcările graţioase şi ţinuta incredibil de sclipitoare.

Dansul perechii regale a încântat spectatorii prin piruetele executate impecabil de catre cei doi.

Nunta  a fost una plină de dansuri tradiţionale. Spre uimirea tuturor, două perechi de dansatori au interpretat un dans specific Spaniei.

Coregrafia frumoasă, combinată cu minunata muzica a lui P.L.Ceaikovski a făcut ca spectacolul sa fie unul de zile mari.

Sfârşitul spectacolului a fost minunat. Încântate de cele văzute mai devreme, am pornit spre casă în paşi de dans imaginari şi cu muzica în suflet.

Irina Mucea, Alexia Ştirb, Ruxandra Popescu

Clasa a V-a A

 

Leave a Reply