Minunata inocenţă

minunata inocentaA noua ediţie a concursului de recitare ,,Minunata inocență’’ s-a desfășurat în acest an în direct în studioul televiziunii One TV din Turda. La concurs au participat elevi de la școlile Ioan Opriș, Teodor Murășanu, Horea Cloșca și Crișan, Andrei Șaguna, Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda și de la școlile Constantin Brâncuși și Nicolae Iorga din Cluj-Napoca.

În juriu au fost actorul Cornel Miron, doamna Niculina Halgaș, director al Bibliotecii Municipale și Cătălin Man, membru al Atelierului de teatru Ion Rațiu. Poeziile recitate au fost, în general, vesele, contribuind la atmosfera de spectacol şi divertisment prin care a fost marcată la Turda Ziua Mondială a Poeziei. Concursul organizat de Biblioteca Municipală în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” şi OneTv a oferit turdenilor un spectacol remarcabil şi plin de suspans, deoarece concurenţii au fost entuziaşti şi foarte bine pregătiţi. După ce toți copiii  au recitat câte două poezii, a sosit și momentul multașteptat, momentul decernării premiilor.

minunata inocenta2Mențiunile au fost obţinute de Irina Mucea, Andreea Suciu și Alexandra Prodan de la Şcoala Teodor Murășanu, Turda. Premiul trei a fost acordat Mariei Cocan de la Şcoala Andrei Șaguna și lui Alexandru Haiduc de la Şcoala Horea Cloșca și Crișan; premiul doi a fost acordat lui Andrei Petean de la Şcoala Horea Cloșca și Crișan, iar primul loc a fost ocupat de Răzvan Șerban, tot de la Şcoala Horea Cloșca și Crișan. În final, toţi participanţii au avut ocazia să-i ureze în direct “La mulţi ani!” sărbătoritei: POEZIA.

Alexia Ştirb

Leave a Reply