Prin întuneric, cu lanterna

Anul trecut, concursul „Cu lanterna printre cărţi” a presupus lectura a şapte cărţi diferite. Anul acesta, pentru a putea participa la concurs, a trebuit să citim o singură carte. O carte care are de fapt şapte volume! Este vorba de seria Harry Potter. Ne-am străduit şi am reuşit să le citim până la ziua cea mare (de fapt, seara cea mare). După ce l-am însoţit pe Harry şi prietenii lui, urma acum aventura noastră. Am venit la şcoală „înarmaţi” cu lanterne şi entuziasm.

Afară se înserase deja, iar când luminile au fost stinse şi în şcoală, bezna a pus stăpânire pe coridoare şi pe sălile de clasă pustii. Emoţiile  pătrundeau în noi şi puneau stapânire şi pe răbdarea  noastră. În sfărsit, clipa mult aşteptată!

Daria a avut onoarea de a ne fi căpitan, iar Andrei pe cea de a fi „sacrificat”(încă nu ştiam ce înseamnă acest „sacrificiu”).

Jobenul Magic ne-a trimis la Astropufi, iar noi am aprins lanternele şi plecat veseli să luminăm bezna din şcoală în căutarea aventurii.

Pliculeţele cu întrebări şi indicii erau ascunse în cele mai banale locuri, iar nouă nici nu ne trecea prin cap să ne lasăm păgubaşi.

În sfărşit, am găsit toate indiciile şi toate chestionarele.

Ne mai rămânea să-l găsim pe Andrei… Unde o fi „sacrificatul”?

Spre deosebire de noi, cei care am căutat în beznă prin toată şcoala indiciile care să ne dezvăluie locul misterioaselor chestionare, el stătea bine-mersi în faţa calculatorului şi se juca vâjthaţ: Astropufi vs Ochi-de-Şoim!

Am intrat apoi  într-o sală pentru a răspunde întrebărilor legate de Harry  Potter… Multe, dar nu foarte dificile pentru noi, cei care citiserăm toată seria.

După ce am predat chestionarele juriului, ne-am apucat să descâlcim o ghicitoare încâlcita rău.  Dupa vreo  zece minute de chin, i-am dat de capăt.

Ne-am răsfăţat apoi cu „Bere Zero”  şi cu caramele pâna au sosit şi ,,adversarii’’ noştri.

Timp de două ore m-am simţit în al nouălea cer şi a fost o adevarată plăcere să particip la acest concurs.

La câteva zile după acest concurs, a fost rândul celor din clasa a V-a să pornească în căutarea misterioaselor indicii din beznă. Bineînţeles, cei care citiseră cele şapte cărţi care deschideau poarta spre aventură…

Aş ruga profesorii să ne mai suporte şi anii viitori şi să mai organizeze  astfel de  activităţi. Noi citim!

Ioana Floria , cl a VI-a  B

2 Responses to “Prin întuneric, cu lanterna”

  1. Daria Radutiu spune:

    Intr-adevar a fost o distracite pe cinste,iar concursul este preferatul meu dintre cele la care am participat!Fara indoiala ca pana acum cartile mele preferate sunt cele din seria Harry Potter si nu cred ca o sa imi schimb opinia prea curand,iar in privinta Ioanei sunt de acord:sa se mai organizeze si in anii viitori concursul acesta !

  2. Mara Avramescu spune:

    A fost foarte frumos la acest concurs, si , chiar daca nu am castigat, ne-am simtit bine si am avut parte de distractie. Indiciile au fost interesante, iar cartile usor de citit. Ar fi minunat sa particip si in anii viitori la concurs.

Leave a Reply