DREAMHACK CLUJ

Dreamhack Cluj 2015 este considerat unul dintre cele mai mari evenimente digitale din Romania.Perioada de desfaşurare a fost 29.10. –  1.11.2015. A găzduit mai multe de jocuri online cu opţiunea de multiplayer. Cea mai aşteptată competiţie a fost, bineînţeles,competiţia de Counter Strike: Global Offensive.Echipele participante au fost formate din 5 jucători cu diferite roluri in joc. Echipele au fost în număr de 16, luptându-se pentru un premiu în valoare de 250.000 dolari. Competiţia s-a ţinut la Sala Polivalentă. Bineînţeles,pentru cei care doreau să-şi cumpere anumite suveniruri, au existat mai multe standuri cu diferite produse variind de la o simplă brăţară până la tricouri, şepci etc.

Din Romania au participat mai multi bloggeri şi video-bloggeri, unii arhicunoscuţi. Gama de vârstă a vizitatorilor a fost  diversă. Anumiţi bloggeri aveau standuri cu obiecte personalizate cu logo-urile specifice lor. Mai multe companii din Romania, dar si din străinătate au prezentat produse din gama gaming-ului. Poate vă întrebaţi dacă vizitatorii puteau juca sau chiar participa la anumite competiţii. Răspunsul este DA! S-au organizat mai multe mini-competiții cu premii nesemnificative la care au putut participa gamerii români sau din alte ţări.

Cel mai vizitat stand a fost al celor de la Creative Monkeyz, băieţi din Cluj-Napoca ce se ocupă cu “bine dispunerea oamenilor” – conform lui  Codin (owner-ul).Vizitatorii au fost captivați de standul celor de la Creative Monkeyz, deoarece preţurile erau foarte avantajoase.

Pe data de 1 noiembrie,au fost finalele la toate competiţiile. A fost considerată cea mai interesantă zi. Competiţia DreamHack a înregistrat aproape 600 000 vizitatori, ceea ce i-a impresionat plăcut pe organizatori. Jumătate din banii strânşi din bilete au fost donaţi victimelor din culbul Colectiv. Am rămas surprins când am văzut amabilitatea și respectul faţă de fani a jucatorilor profesioniști și a altor persoane care fac parte din “lumea gaming-ului”. Atmosfera a fost extraordinară la meciurile din competiția mare, dar am rămas surprins plăcut văzând că și la competiţiile mai mici erau susţinători ai echipelor românești. Eu unul am preferat să vizionez competițiile mai mici decât pe cea principală.

Această experiență a rămas pentru mine o amintire de neuitat, motiv pentru care am dorit să v-o împărtășesc și vouă și prietenilor mei pasionați de jocuri.

Dragoș Pop

Clasa a VII-a B

Leave a Reply