Exploratori în Lumea Disc

Sir Terence David John Pratchett, mai cunoscut ca Terry Pratchett este un scriitor britanic. Acesta scrie atât cărţi pentru copii cât şi pentru adulţi.
Terry Pratchett este autorul seriei „Lumea Disc”, seria care l-a făcut celebru. Seria cuprinde 37 de volume.El este, de asemenea, foarte cunoscut pentru cartea sa intitulată „Uluitorul Maurice şi rozătoarele sale educate”, premiată în 2001 cu Carnegie Medal.
După părerea mea, ceea ce îl face pe Terry Pratchett atât de cunoscut (al doilea cel mai bun scriitor al Marii Britanii şi unul dintre cei mai buni scriitori contemporani) este simţul umorului desăvârşit pe care îl are.Cărţile sale au foarte multe secvenţe amuzante şi o mulţime de replici care îţi rămân întipărite în minte.
În continuare, vă voi spune câte ceva despre cărţile „Zei mărunţi” şi „Doar tu poţi salva omenirea”.

Zei mărunţi

Brutha, un locuitor al Citadelei, un spaţiu în care religia ocupă primul loc în vieţile oamenilor, află că Marele Zeu Om a decis că el este Alesul. Marele Zeu Om, pierzându-şi puterea, îl foloseşte pe Brutha pentru a face rost de credincioşi, adică putere. Aceştia pleacă în Ephebe, unde află că Vorbis, Inchizitorul este un om rău. Brutha, Om, generalul Simony şi doi filosofi sunt urmăriţi de Vorbis. Aceştia parcurg chiar şi deşertul. Ajunşi iar în Citadelă, Vorbis devine Profet, adică stăpânul Citadelei. O armată formată din toate statele inamice atacă Citadela.Va rămâne Citadela în picioare? Îşi va recăpăta Om puterile sale? Va afla Brutha ce înseamnă să fii Ales? Veţi afla doar dacă veţi citi această uimitoare carte scrisă de Terry Pratchett.

Doar tu poţi salva omenirea

Johnny Maxwell, un copil ca oricare altul, află că extratereştrii dintr-un joc pe calculator se predau, lucru imposibil pentru un joc banal ca acela pe care tocmai îl juca. În fiecare noapte, el visează cum ajută extratereştrii, numiţi SonNaţi, şi pe Comandantă, conducătoarea lor cu patru braţe şi gură de aligator. Pornind jocul, el află că SonNaţii au dispărut, deşi el îi ajutase  în continuare. Într-o noapte, el întâlneşte o altă jucătoare. Cu ajutorul prietenilor săi, Bigmac – matematicianul dur, Tremurici cel priceput la piratat jocuri şi Sal’tare, un copil care ar putea întrece orice psiholog în ajutorarea oamenilor, o vor găsi pe acea jucătoare, numita Kirsty.

Johnny şi Kirsty reuşesc să se întâlnească în cele din urmă într-n vis comun.

Vor reuşi ei să îi salveze pe SonNaţii  conduşi acum de Tunarul-şef, care are dorinţa de a se răzbuna? Va putea el să salveze omenirea de la moarte sigură? Citiţi cartea şi veţi afla!

Rareş Macavei

clasa a VII-a A

Scoţiduşii  Liberi

Cartea face parte din seria Lumea Disc. Este o poveste plină de spirit şi de inventivitate. Autorul foloseşte fragmente din mai multe poveşti şi creează o naraţiune care amuză şi captivează cititorii de orice vârstă. Cartea este alcătuită din 14 capitole, în care autorul ne vorbeşte despre Tiffany Suferind, o fată care trăia la o fermă unde erau foarte multe probleme. Fratele lui Tiffany a fost răpit de Regina Întunericului şi dus pe teritoriul „unde coşmarurile devin realitate”. Ca să-l aducă înapoi, Tiffany trebuie să o învingă pe regină. Ea foloseşte drept armă o tigaie şi o carte magică numită  Bolile Ovinelor, dar, cel mai important lucru pe care-l are este prietenia Scoţiduşilor  liberi. Aceştia sunt bătăuşi, hoţi şi fac toate lucrurile rele de pe Pământ. Datorită  faptelor rele,  scoţiduşii au fost  izgoniti de pe Tărâmul Basmelor.

Pentru a nu vă lipsi de plăcerea lecturii, eu mă opresc cu povestirea aici şi vă las pe voi, dragi colegi, să citiţi acest roman pentru a descoperi minunata lume disc şi pe incredibilii ei locuitori…

Oana Bejenariu

clasa a VII-a A

One Response to “Exploratori în Lumea Disc”

  1. ioana spune:

    foarte fain artocolul!!as dori daca se caseste sa redactati si ordinea cartilor din seria LUMJEA DISC

Leave a Reply