Junior Ranger Camp. Jurnal de (după) tabără

Vineri, 1 iulie 2022

Dragă jurnalule,

Tocmai ne-am întors din tabăra Junior Rangers de la Rimetea, județul Alba. De ce nu am scris în timpul taberei? Simplu: Nu am avut timp! 😊  În prima zi, după ce am ajuns, am fost repartizați în două echipe: ”Echipa păsărilor” și ”Echipa florilor” pentru ”Olimpiada Junior Rangers”, competiție ce a durat pe toată perioada taberei. Printre primele activități s-au numărat montarea corturilor, un joc de volei mai neobișnuit (cu saci), trasul de funie pe echipe și ”Rațele și vânătorii”. Seara, după încheierea activităților ne-am relaxat la un film vizionat în aer liber. A doua zi am mers într-o drumeție de aproximativ patru ore, în care am vizitat cetatea Trascăului (Coltesti) unde am făcut multe poze. În drumul nostru am traversat mai multe dealuri și păduri. După ce am terminat călătoria ne-am oprit la magazinul din sat pentru o înghețată, după care ne-am întors la cabană pentru a ne continua activitățile. Seara, când în sfârșit am terminat cu activitățile pe  ziua aceea, împreună cu doamna profesoară de franceză ne-am jucat un joc numit ,,Mafia’’. A treia zi am mers la un observator de păsări dar, din păcate, nu am văzut nicio pasăre. Probabil păsările s-au speriat de noi! După aceea, ne-am întâlnit în curte cu domnul profesor de desen pentru a fotografia insecte și plante. Apoi am mers în sala de mese și, împreună cu toate cadrele didactice din tabără, am realizat fiecare câte un desen cu diferite specii de păsări. Mai târziu am desfășurat o activitate mai grea: fiecare dintre cele două echipe a trebuit să realizeze o scurtă piesă de teatru cu păpuși. După spectacolul fiecărei echipe, ne-am adunat cu toți la locul de foc urmând ca doi concurenți din fiecare echipă să încerce să aprindă focul cu amnarul. Din păcate, nici una dintre cele două echipe nu a reușit. Mai târziu, spre bucuria noastră,  ne-am jucat din nou „Mafia”.

A patra zi, după ce am luat micul dejun, ni s-a spus că vom lua parte la un exercițiu de orientare prin pădure. A fost foarte distractiv, mai ales că echipa mea a câștigat. După încheierea jocului am vizitat muzeul din Rimetea apoi ne-am oprit la o înghețată urmând ca, după aceea să mergem la un magazin de suveniruri. Am ajuns înapoi la cabană, ne-am jucat „Activity” și echipa mea a câștigat din nou. Apoi ne-am cățărat pe un panou de escaladă,  după care am sărit cu sacii și mai târziu am parcurs un traseu cu obstacole. A urmat realizarea unei ”lecturi a peisajului”: un mic tablou al naturii înconjurătoare realizat din frunze, petale de flori și fire de iarbă. Apoi am tras cu arcul la țintă. Seara am avut parte de un foc de tabăra destul de mare unde am preparat și am mâncat hotdogi.

  În ultima zi  am început cu calculatul punctelor de la olimpiadă, echipa noastră fiind câștigătoare. Ca premiu am primit un tort tematic. Am mâncat pizza și mai apoi tortul pe care l-am împărțit și cu cealaltă echipă. Apoi, ne-am așteptat părinții și am plecat acasă. Tabăra aceasta a fost exact ceea ce aveam nevoie ca să scăpăm de plictiseala vacanței și sper să se mai organizeze astfel de tabere. A fost minunat!

Crina Nealcoș & Denisa Bondoi

clasa a VI-a B

Leave a Reply