Visul unei nopți de vară la Turda

Comedia romantică ”Visul unei nopți de vara” a fost scrisă de William Shakespeare între anii 1595 și 1596. Piesa prezintă un vis fantastic. Zânele și spiridușii creează o atmosferă de basm, iar decorurile și muzica par desprinse din altă lume. În ” Visul unei nopți de vară” se împletesc  poezia lui Shakespeare, mișcarea scenică, umorul și construcțiile vizuale care îți taie respirația. O operă originală și intrigantă. Un vis al cărui personaje sunt zei, duhuri, muritori, zâne și spiriduși interpretați de talentații actori ai Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda: Cornel Miron, Maria Salcă, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, George Sfetcu, Valentin Oncu, Raluca Eremei-Bîrza, Bianca Holobuț, Ioana Repciuc, Diana Tușa, Alexandra Dușa, Raluca Radu și Vali V. Popescu.

Acțiunea se petrece într-o noapte de vară, într-o pădure luminată  feeric de lună, împânzită de creaturi extraordinare, unde patru iubiți din Atena și un grup de meșteri au parte de o sumedenie de aventuri. Între personajele umane și  spiridușii din pădure se creeaza relații uimitoare. Talentul deosebit al actorilor și efortul depus dau naștere, cu ajutorul regizorului, unui spectacol memorabil. În opinia mea, acest spectacol merită  văzut nu numai o dată, ci de mai multe ori. Cu fiecare vizionare poți înțelege lucrurile în alt mod, poți găsi noi sensuri. Cu toate că am mai văzut acest spectacol, l-aș putea privi de nenumarăte ori fară să mă plictisesc măcar o secundă. Aș aștepta cu sufletul la gură să văd ce urmează, chiar dacă știu deja. Visul și magia se îmbină pentru a crea acest spectacol plin de energie.

”Un astfel de proiect  se construiește pe sistemul  teatrului de laborator – în care echipa devine un întreg, pe aceeași respirație și pe același crez. Dar totul e bine când se termină sau continuă cu bine, așa cum ne arată și povestea acestui spectacol-Vis”- a declarat regizorul piesei Muriel Manea-Jakab.

Olga Cojan

Clasa a VII-a A

Leave a Reply