Să ne vedem (cu) bine!

Toată lumea a luat-o razna!  Ochelarii sunt noul  overnight- trend care a lovit pământul! Chiar dacă nu le e necesar să îi poarte, oamenii îi cumpără doar pentru a fi la zi cu noile tendințe. Dar ce sunt, de fapt, acești ochelari? Definiția științifică a ochelarilor spune că sunt instrumente optice alcătuite dintr-o ramă și două lentile sau prisme purtate în fața ochilor pentru corectarea unor defecte ale vederii, protecție sau cu rol estetic. Eu aș spune că sunt un accesoriu care poate fi purtat pentru corectarea unor deficiențe de vedere sau pentru a ieși în evidență printr-un mod mai nonconformist. Arheologii japonezi au găsit o așa- zisă pereche de ochelari care datează de acum cinci milenii și era constituită din două lentile uriașe. Înainte de descoperirea acestora, în Antichitate, primele lentile au fost descoperite în orașul asirian Ninive și erau confecționate din cristal șlefuit. Plinius, spunea în scrierile sale că împăratul roman Nero, fiind miop, privea luptele cu gladiatorii print-o lentilă de smarald șlefuit. În secolul XI, ochelarii au fost folosiți în scop optic, prin confecționarea unor lentile din cristal de stâncă sau beriliu care erau numite „lapis ad legendum”, in traducere, „piatra de lectura”. Acești ochelari, fiind foarte grei, trebuiau ținuți cu o mână, dar nu aproape de ochi ci de textul lecturat. Florentinul Salvino Dogli Armati, ar fi inventatorul primilor ochelari, în anul 1300. Aceste sticle ingenioase erau confecționate din cristal. În prezent, simplii ochelari au evoluat și astfel au apărut ochelarii de soare. Expansiunea acestora a avut loc în epoca modernă ca un accesoriu de modă, dar unele persoane îi poartă pentru a ascunde unele defecte de vedere prin lentilele colorate.  Însă, dacă nu doriți să purtați ochelari, puteți să vă faceți o operație de înlocuire de cristalin, dar dacă nu vreți să ajungeți pe mâna chirurgului oftalmolog,  puteți foarte simplu să vă cumpărați o pereche de lentile de contact. Vin în toate culorile și modelele posibile. Aduse în România în anul 2000,  importurile de lentile de contact au urcat de la 29 de mii de bucăți , la aproximativ 370 de mii, în 2006. Totuși, dacă sunteți adepții ochelarilor și nu știți ce pereche de ochelari vă avantajează puteți urmări acest videoclip care pe mine m-a ajutat în alegerea perechii de ochelari perfecte:

Din dorința de a fi mereu în trend, vă informez că anul acesta stilul anilor ‘60 a revenit asfel puteți achiziționa o pereche de ochelari “ Cat-Eye” sau mai bine zis ”ochi de pisică”, însă, dacă acest stil nu vă este confortabil – având o ramă foarte îndrăzneață – puteți opta pentru o ramă rotundă sau ovală care va conferi ținutei dumneavoastră o tentă “boho” sau, mai bine-zis, festivă.  Dacă nu vreți să vă irosiți banii pe o pereche nouă de ochlari, eu vin să vă ajut și astfel puteți să vă transformați vechea pereche de ochelari într-una pregătită să atragă privirile tuturor.  Tot ce vă trebuie sunt: o veche pereche de ochelari sau una nouă, dar pe care vreți să o stilizați, orice fel de lipici și niște flori sau decorațiuni pe care le puteți lipi foarte ușor pe rama ochelarilor. Și, de aici totul devine foarte simplu:  doar lipiți accesoriile pe rama ochelarilor și sunteț gata pentru vară! Dacă nu ați înțeles pe deplin ce trebuie să faceți, aici este un videoclip care vă va arăta cum să ajungeți le perechea de ochelari dorită și, în plus, cum să o încorporați în ținutele voastre:

Sper ca acest articol să vă fi ajutat să ajungeți la ținuta perfectă pentru vara ce urmează și să vă fi dat informații interesante  cu privire la istoria ochelarilor. Sunt Irina Mucea și vă mulțumesc pentru citirea acestui articol! Succes la teze și o vacanță de vară pe cinste vă doresc! Ne vedem la anul!

 

Leave a Reply