”Dacă nu eram profesoară de chimie, cred că deveneam medic.” Interviu cu doamna profesoară Mihaela Hădărean

Reporter: Doamna profesoară, ne-ați putea împărtăși câteva date personale, cum ar fi: data nașterii (ca elevii să știe când să vă felicite), școala și liceul pe care l-ați terminat (ca să-l putem urma și noi, bineînțeles) și alte detalii care ni s-ar părea interesante?

VIP: M-am născut pe malul Mureşului, în oraşul Luduş , într-o frumoasă zi de iarnă -4.02.1966.  Am absolvit școala generală şi liceul  (profil matematică-fizică ) în oraşul natal. Am fost un copil timid, cuminte şi ascultător.

Rep.: Când v-ați dat seama că vreți să fiți profesoară și de ce ați ales tocmai chimia?

VIP: Am ajuns fără să-mi dau seama profesoară de chimie. În clasa a XI-a doream să urmez facultatea de medicină, aşa că am învăţat pe rupte la chimie şi biologie, fiind olimpică la ambele discipline. În clasa a XII-a, pe când se apropia admiterea la facultate, mi-am dat seama că nu pot face medicina, fiind foarte sensibilă şi miloasă. Aşa că, dintre cele două discipline pe care le-am învăţat, am ales chimia şi nu regret alegerea făcută.

Rep.:  Ce v-a determinat să folosiți sistemul cu puncte bune/rele la ora de chimie?

VIP: Am ales pentru notare sistemul puncte bune – puncte rele deoarece am considerat că nu este aşa stresant pentru elevi şi, fiecare dintre noi are dreptul la a doua șansă şi totodată este o evaluare corectă şi completă a elevului.

Rep.: Ce satisfacții ați avut de-a lungul timpului de pe urma profesiei alese?

VIP: Satisfacţiile mele profesionale sunt  bineînţeles numeroasele premii şi menţiuni obţinute la fazele naţionale şi judeţene ale olimpiadei de chimie şi, nu în ultimul rând, faptul că olimpicii mei de ieri sunt astăzi medici apreciaţi. Alte satisfacţii sunt cele trei manuale pentru grupele de performanţă  pe care le-am scris, şi faptul că, atunci când ajung la liceu, foştii elevi mă caută să îmi spună că au luat cele mai mari note la testele iniţiale, deci munca depusă de ambele părţi nu a fost în zadar.

Rep.: Care sunt hobby-urile dumneavoastră și ce sporturi practicați?

VIP: Hobby-urile mele sunt călătoriile şi plimbările în aer liber. Fac mişcare de întreţinere : alerg, merg cu bicicleta…

Rep.: Care este culoarea dumneavoastră preferată?

VIP: Nu am o culoare preferată, îmi place orice culoare cu care îmi stă bine.

Rep.: Din moment ce sunteți una dintre cele mai elegante profesoare din școală, care sunt brand-urile dumneavoastră favorite?

VIP: A fi elegant nu înseamnă a alege anumite brand-uri. Important este să îţi asociezi corect piesele vestimentare în funcţie de evenimentul la care participi şi, cel mai important, hainele pe care le alegi să se potrivească personalităţii tale. Aşa vei atrage cu siguranţă ochii privitorului.

Rep.: Vă place să călătoriți? Dacă da, ce locuri ați vizitat și care ar fi destinațiile în care ați dori să plecați?

VIP: Îmi place să călătoresc. Am vizitat locuri minunate: Viena, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Haga, Luxemburg, Roma, Florența, Milano, Veneția, Napoli, Capri, Barcelona, Istanbul, Atena, Creta, Praga (deci mare parte din Europa). Toate locurile pe care le vizitezi sunt minunate şi peste ani îţi aminteşti cu drag de ele, deci îmi doresc să călătoresc oriunde şi oricând în această lume.

Rep.: Sunteți o iubitoare de cărți? Care este cartea pe care ați recomanda-o cu cel mai mare drag, în afara manualului de chimie?

VIP: Îmi place să citesc, din fiecare carte ai ceva de învăţat. Ultima carte pe care am citit-o este “Al cincilea munte” de Paulo Coelho.

Rep.: Care este filmul pe care l-ați putea viziona, indiferent de câte ori l-ați văzut?

VIP:  M-a marcat filmul „Titanic”, pe care l-aş revedea oricând cu plăcere.

Rep.: Ce genuri de muzică vă plac și care este interpretul/trupa preferată?

VIP: Îmi plac aproape toate genurile de muzică. Îmi place mult să dansez.

Rep.:  Dacă ar fi să alegeți între avion și mașină, cu care ați prefera să călătoriți? De ce?

VIP: Prefer pentru călătorii avionul, deoarece ajungi mult mai repede la destinaţie deşi, până acum câţiva ani făceam mii de kilometri cu autocarul, fiindu-mi teamă să testez avionul.

Rep.: Din moment ce aveți o siluetă de invidiat, cum vă mențineți în formă?

VIP: Silueta pe care o am mi-o menţin prin mişcare zilnică şi o dietă echilibrată.

Rep.: Ce meserie ați fi avut dacă nu erați profesoară de chimie?

VIP: Dacă nu eram profesoară de chimie, cred că deveneam medic.

Rep.:  Dacă ați putea locui oriunde în lume, care ar fi orașul în care ați alege să vă petreceți tot restul vieții?

Rep.: Unde și ce vă vedeți făcând peste zece ani?

VIP:  Peste zece ani, dacă mai trăiesc și voi avea sănătate, mă văd tot la catedră, „împărtăşind tainele chimiei ” ultimelor generaţii de elevi.

Interviu realizat de Antonia Roșu

Clasa a VIII-a B

 

 

 

Leave a Reply