Explorări
În data de 26 martie ne-am așezat cu toții la locurie noastre în autocar pentru a porni într-o excursie pe două zile. Urma să ne oprim abia o oră mai târziu, pentru o scurtă pauză. După acea pauză ne-am continuat drumul, ajungând la Arsenal Park. Arsenal Park este singurul parc în aer liber din Europa care are tematică militară. Cu puțini bani te poti distra de minune, făcând în același timp și sport. Se pot închiria mașinuțe sau biciclete, sau se pot vizita parcurile de distracție din interor. Oriunde ai merge vezi arme de luptă sau diferite vehicule de război. De asemenea, am avut norocul de a vizita parcul sub un cer senin și temperatua era acceptabilă, având în vedere schimbările de vreme din acea perioadă.
Următoarea locație în care ne-am oprit a fost Sarmizegetusa Ulpia Traiana. Sarmizegetusa Regia era o cetate dacică, iar Sarmizegetusa Ulpia era un oraș roman care a fost construit în urma victoriei romanilor asupra dacilor. Aceste informații ne-au fost date de un ghid care ne-a prezentat și un muzeu din apropiere.
În muzeu am văzut obiectele care au fost găsite în urma săpăturilor arheologice de pe teritoriul ruinelor orașului. Din păcate, aveam voie să facem poze doar contra cost în muzeu, dar aflând asta prea târziu, am rămas fără poze. Totuși, am avut voie să fotografiem ruinele pe gratis așa că acolo am zâmbit și noi la poza de grup.
Cel mai interesant lucru pe care l-am văzut a fost, după părerea mea, ruina unui amfiteatru în care acum 2000 de ani se luptau gladiatorii pe viață și pe moarte. Am aflat că populația aprecia enorm acele lupte și mi-am dat seama cât de sadici erau.
Nu am stat nici aici o veșnicie. Am ocupat locurile corespunzătoare fiecăruia și am așteptat să ni se dea vestea că am ajuns la hotel.
Vestea ni s-a dat după mai multe ore, iar noi am coborât împreună cu bagajele noastre. Ne-am primit cheile de la camere și ne-am instalat prin încăperi.
Hotelul se numește „Vacanța” și se află în Geoagiu Băi. Aici am dormit o noapte.
A doua zi am ieșit din hotel și am mers pe jos prin stațiune, pentru a ajunge la o baie cu apă termală de pe vremea romanilor. Încă îmi aduc aminte traseul pe care l-am parcurs. Am ieșit din hotel și am traversat parcarea. Am luat-o la stânga și, luând alte câteva curbe(una sau două), am ajuns să coborâm o pantă. Am făcut stânga și am ajuns în deptul unui parc îngrădit. Am intrat, observând un panou pe care scria: „Germisara”. Am coborât prin niște șanțuri pavate, ajungând în dreptul unor scări vechi. Coborându-le, am ajuns la un lac termal; o baltă mai mare și mai adâncă din care ieșeau aburi (era destul de rece afară).
După Germisara am pornit spre Sebeș. Acolo am vizitat un muzeu ale cărui exponate erau reprezentate de obiecte pe care le foloseau dacii, romanii sau vechii locatari ai clădirii. În urma vizitei de la muzeu, am staționat într-un parc din oraș.
Mai târziu urcam pe jos spre Râpa roșie, un fel de munți abrupți și roșii. Unii au refuzat să urce chiar până în vârf, dar cei care au reușit să ajungă au fost răsplătiți cu o priveliște minunată.
După „Râpa roșie” toți am fost frânți de oboseală și am ajuns acasă după mai multe ore petrecute în vehiculul care ne transporta.
Mi-a plăcut în excursie și nu aș putea alege un loc mai frumos decât celălalt. Recomand vizitarea oricărui loc prezentat mai sus!
Andreea Bulgăr
clasa a VII-a B