Imaginea succesului: Bill Gates

Bill Gates este co-fondator împreuna cu Paul Allen al Microsoft Corporation. Microsoft Coroporation este cea mai mare companie producătoare de software din lume având peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. De asemenea, Microsoft domină piața cu pachetul software Microsoft Office. Compania a activat în  ultimii ani și industria de jocuri video (consolele Xbox, Xbox 360 și Xbox one).

William Henry Gates, cunoscut și sub numele de Bill Gates, s-a născut la Seattle, Washington, SUA, pe 28 octombrie 1955, în prezent având 64 de ani. El își începe studiile la Lakeside, o școală cunoscută din Seattle, iar apoi merge să studieze la Universitatea Harvard de unde pleacă în anul III pentru a înființa ”Microsoft” împreună cu Paul Allen în 1975. În 1980, reușește prima afacere mare și importantă cu IBM, o afacere în valoare de 56.000 de dolari. În 2005, Regina Marii Britanii îi acordă titlul de „Cavaler al Imperiului Britanic”. Compania Microsoft se extinde încontinuu, dar în 2008 Bill Gates s-a retras din companie. După retragerea lui, Microsoft suferă o pierdere imensă. Paul Allen, partenerul lui Bill Gates,  a murit pe 18 octombrie  2018. Despre Allen, Bill Gates a afirmat: ”Computerul personal nu ar fi existat fără el.”

Bill Gates este al doilea cel mai bogat om din lume. Are trei copii pe nume Jennifer Katharine(1996), Rory John (1999) și Phoebe Adele (2002) și o soție minunată pe nume Melinda. Cei doi soți au creat o fundație numită fundația „Bill & Melinda Gates” în care și-au propus să lege toate rețelele de biblioteci dintr-o țară.  Beneficiară a acestui proiect al Fundației ”Bill & Melinda Gates” este și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” din Turda.

Bill Gates a obținut, datorită activității sale, o mulțime de premii de-a lungul anilor: ”Knight Commander of the Order of the British Empire”, ”National Medal of Technology Inovation”, ”Medalia Prezidențiala pentru Libertate”, ”Public Walfare Medal”, ”Silver Buffalo Award”, ”Fulbright Prize” și multe altele, ca semn al aprecierii pe care a dobândit-o în întreaga lume.

Din toate aceste informații prezentate mai sus ne putem da seama de valoarea științifică dar și umană a personalității lui Bill Gates. Fără el, industria IT nu ar mai fi fost la fel.

Darius Pașcu

Clasa a VII-a A

Leave a Reply